Äppelpaj med knäckigt täcke
Här kommer ett recept på en äppelpaj som jag hittade i Stinas blogg.
Smöra en form, skiva tre äpplen tunt och fördela på botten. Strö över lite socker och kanel. Smält 150 g smör och blanda under tiden ihop de torra ingredienserna. Ta 3 dl havregryn, 1 dl socker, 1 dl mjöl, 1 tsk vaniljsocker och 1/2 tsk bakpulver. Häll i smöret tillsammans med en skvätt mjölk och rör om, tillsätt sedan 1/2 dl ljus sirap. Täck äpplena med smeten, ställ in i ugnen på 175 grader och låt stå tills pajen fått fin färg och knäckig yta.
Smöra en form, skiva tre äpplen tunt och fördela på botten. Strö över lite socker och kanel. Smält 150 g smör och blanda under tiden ihop de torra ingredienserna. Ta 3 dl havregryn, 1 dl socker, 1 dl mjöl, 1 tsk vaniljsocker och 1/2 tsk bakpulver. Häll i smöret tillsammans med en skvätt mjölk och rör om, tillsätt sedan 1/2 dl ljus sirap. Täck äpplena med smeten, ställ in i ugnen på 175 grader och låt stå tills pajen fått fin färg och knäckig yta.
Servera med marsansås!
Kommentarer
Postat av: Caroline
Mums, måste provas! :)
Trackback